Moveat kommer tillbaka till Kalmar

 

Lördagen den 7:e maj är det återigen dags för Moveat i Kalmar och flera hundra personer förväntas deltaga. Under dagen får kalmariterna upptäcka utvalda restauranger, delikatessbutiker och caféer i sin egen hemstad. Moveat arrangeras årligen i närmare 40 städer runt om i hela landet.

Premiären av Moveat i Kalmar gick av stapeln 2020 och blev en riktig succé. När det var dags för en andra omgång året därpå tvingades evenemanget tillslut att ställas in på grund av rådande pandemi. Nu ser arrangören fram emot att åter upptäcka stadens smaker tillsammans med dess invånare. 

 

–  Vi är glada över att äntligen vara tillbaka i Kalmar som är en spännande och intressant matstad. Urvalet av deltagande mataktörer bygger på vår matpassion och lokala kännedom för att skapa en så bra upplevelse som möjligt. Att vara med om en Moveat handlar dock lika mycket om smaker som att umgås, säger Simon Håkansson, VD för Moveat.

 

Kalmars andra Moveat pågår i totalt fem timmar lördagen den 7:e maj. Deltagarna kommer under dagen att få besöka Statt Verandan, Konditori Fiesta, Storgatan 11, Kullzenska, Le Croissant & Teatervallen. På varje smakstopp serveras en utvald smakportion som representerar restaurangens meny och matfilosofi.

 

–  Deltagarna navigerar sig runt med hjälp av Moveats app och behöver inte invänta någon guide. Istället blir det direktkontakt med kocken eller ägaren och de andra gästerna, om man vill. Att få njuta i sin egen takt är en av flera anledningar till succén vi upplevt, säger Simon Håkansson.

Moveat startade 2018 och har sedan dess lockat över 40 000 deltagare. Sammanlagt har Moveat arrangerats i närmare 40 städer runt om i Sverige.

 

Kontakt:

Louise Andersson, Projektledare
Mail: louise@moveat.co
Mobil: 072-588 04 54

Simon Håkansson, CEO
Mail: simon@moveat.co
Mobil: 073-302 42 22

Bildmaterial och mer information